Salim Ghazi Saeedi
Salim Ghazi Saeedi er født i 1981 i Iran, Tehran.

Noen kritikere har sammenlignet hans musikk med Univers Zero, Art Zoyd, John Zorn, Patrick O’Hearn, Mike Oldfield, Sufjan Stevens og The Enid, Djam Karet og Birdsongs of the Mesozoic, David Bedford, Richard Pinhas, ZNR, Mecano, Present, Aranis, hele den belgiske kammerrockscene, Anne Dudley og Jaz Coleman og X-Legged Sally. Tidsskriftet Harmonie sammenlignet hans gitarspill med King Crimsons Robert Fripp.

I 1999 begynte han å lære seg å spille gitar og å komponere. Han har gitt ut og komponert tre album med bandet Arashk, “Abrahadabra” (2006), “Sovereign” (2007) og “Ustuqus-al-Uss” (2008).

Den fjerde skiva var er soloalbum “Iconophobic” som kom i 2010 hvor han spilte alle instrumentene selv som for eksempel gitar, keyboards, trommer og i tillegg sto for komposisjoner, miksing og produsering. I sannhet en mulitinstrumentalist og en dedikert musiker som da også fikk flotte kritikker verden rundt for spesielt “Iconophobic”. I 2012 er det et nytt verk klart som har fått navnet «namoWoman».

I 2011 er det et nytt verk klart som har fått navnet «Human Encounter».

Salims album er alltid konseptalbum som bruker elementer fra klassisk og elektronisk musikk og progressiv rock med varierende bruk av instrumenter. Han beskriver seg selv som “en som alltid improviserer… både i opptreden og komponering.”

Musikalsk Innflytelse

Hans største innflytelser inkluderer Jeff Beck, Thelonious Mon, Charlie Clouser og Marty Friedman. Salim sier om sin musikkstil: “Jeg har aldri besluttet meg for å komponere i den progressive genre. Jeg har bare en meget allsidig musikksmak… Kanskje er det slik den progressive genre skapes. Du slipper sinnet fri og det blir progressivt!”

_________________

(*) For referanser kan du gå her