Salim Ghazi Saeedi
Salim Ghazi Saeedi werd geboren in 1981 in Teheran, Iran. Hij begon met gitaar spelen in 1999. Tot op heden heeft hij drie albums geschreven als lid van de band Arashk: “Abrahadabra” (2006), “Sovereign” (2007) en “Ustuqus-al-Uss” (2008). Op zijn vierde album “Iconophobic”, uitgebracht onder zijn eigen naam, is hij actief als componist, gitarist, toetsenist, drumarrangeur, technicus en producent. In 2011 publiceerde hij “Human Encounter”. In 2012 publiceerde hij “namoWoman”.

Sommige critici hebben zijn stijl vergeleken met Univers Zero, Art Zoyd, John Zorn, Patrick O’Hearn, Mike Oldfield, Sufjan Stevens en The Enid, Djam Karet en Birdsongs of the Mesozoic, David Bedford, Richard Pinhas, ZNR, Mecano, Present, Aranis en de volledige Belgische kamerrockscène. Harmonie Magazine vergeleek zijn gitaarspel met King Crimsonfrontman Robert Fripp.

Zijn albums zijn conceptalbums in het progressieve rockgenre met een afwisselend gebruik van instrumenten, variërend van klassieke instrumenten tot rockinstrumenten en elektronische geluiden. Hij beschrijft zichzelf als “een eeuwige improvisator… zowel tijdens de uitvoering als het componeren.”

Muzikale invloeden

Tot zijn belangrijkste invloeden behoren o.a. Jeff Beck, Charlie Clouser, Marty Friedman en Thelonious Monk. Salim zegt over zijn muziekstijl: “Ik heb er nooit bewust voor gekozen om progressieve rock te maken. Ik heb gewoon een erg brede muzieksmaak… Misschien is dat hoe het progressieve genre werkt. Als je overal voor openstaat, wordt het vanzelf progressief!”
_________________

(*) Voor referenties, bezoek hier