Categories
press release

Iconophobic: Satire, bisarre fobiske reaksjoner og embryonisk kjærlighet

Iran, Teheran – Rock har selvsagt ikke røttene sine i Iran men det forlokkende med sjangeren har sørget for at Salim Ghazi Saeedi er bergtatt av rock og relaterte sjangere. Til tross for at Saeedi bor i et land som er dominert av tradisjonell kultur har han nå utgitt sitt fjerde album ”Inconophobic”. Dette er ei skive som er et sterkt vitensbyrd om livet i Saeedi sin hjemby, Theran (Steven Reid, Sea of Tranquility webzine, Sep 2010) eller la oss si ”en strøm av en bevist historie uten ord” .” (Christy Claxton, Stave Magazine, Sep 2010 ).

Iconophobic er ei instrumental og konseptuel skive om en slags dagdrøm om ”frykten eller fobien for ikoner” komponert og fremført for elektriske gitarer, bass og synther. Skiva kommuniserer varierte følelser som satire, bisarre fobiske reaksjoner, ekstatisk glede og embryonisk kjærlighet ved hjelp av en miks av klassisk musikk, elektronisk musikk og prog.

”Illustrert Rock” er en slags benevnelse som jeg vanligvis bruker for musikken min sier Saeedi, og dette er basert på en visualisering av en rekke mentale bilder, mareritt og kanskje også drømmer. I dette tilfelle så er skiva forbundet med visualiseringen….men som lytter må du kanskje vente på at bildene dukker opp i din fantasi?! Skiva kan anskaffes fra at www.salimworld.com og Saeedi holder på med å sørge for at materialet kan spilles live med et middels stort band.

Låtliste:
1. Composer’s Laughter
2. A Satire on Hell
3. And My Heart Aches Like 100 Aching Hearts
4. Asiyeh
5. The Songful Song of Songbirds
6. Transcend Ecstasy with Ecstasy
7. Don’t You See the Cheerful Rainbow
8. Music is Haram
9. Dance in Solitude
10. Eternal Melancholy Of Loving Women
11. Give my Childhood Back
12. Breast-Milk
13. I am Beautiful, Are You Beautiful?

By Salim

Avant-garde ancient art-rocker from Iran