Salim Ghazi SaeediSalim Ghazi Saeedi s-a născut în 1981, la Teheran, Iran. În 1999 a început să studieze singur chitara şi să compună muzică. Cu trupa Arashk, a compus trei albume: „Abrahadabra” (2006), „Sovereign” (2007) şi „Ustuqus-al-Uss” (2008). În 2010 a lansat cel de-al patrulea album intitulat „Iconophobic”, în cadrul proiectului său solo, în care a fost compozitor, chitarist, clăpar, tehnician de percuţie, inginer de mixaj şi producător. După aceea, el a publicat “Human Encounter” în 2011. După aceea, el a publicat “namoWoman” în 2012.

Unii critici au comparat muzica sa cu cea a trupelor Univers Zero, Art Zoyd şi cu întreaga scenă a muzicii rock de cameră belgiană. Revista „Harmonie” a comparat felul său de a cânta la chitară cu cel al lui Robert Fripp din King Crimson.

Albumele sale sunt albume conceptuale care includ elemente de muzică clasică, electronică şi de rock progresiv cu utilizarea diversificată a instrumentelor. El se descrie ca fiind „un veşnic improvizator… atât în interpretare, cât şi în compunere”.

Influenţe Muzicale

O mare influenţă asupra sa au avut Jeff Beck, Thelonious Monk, Charlie Clouser şi Marty Friedman. Salim spune despre stilul său de muzică: „Niciodată nu m-am gândit să compun în genul progresiv doar că am un gust foarte versatil când e vorba de ascultat muzică… Probabil că acesta este modul în care genul progresiv ia naştere. Îţi eliberezi mintea şi ea devine progresivă!”

Genuri muzicale

Salim Ghazi Saeedi este un compozitor şi chitarist iranian, acoperind o gamă variată de genuri de la metal progresiv şi jazz-fusion, la rock clasic de cameră avangardist şi rock electronic progresiv[4]şi RIO (Rock in Opposition). În schimb, unii critici preferă termenul de “art rock” şi recunosc în muzica lui o abordare minimalistă.

_______________

Pentru referinte, vizitaţi aici.